Kerststerren

Een kerstster is de perfecte aanvulling op jouw kerstversiering. Zodra de decembermaand aanbreekt willen mensen hun huis weer gezellig gaan maken. Er wordt een mooie kerstboom gekocht en deze wordt versierd met lichtjes en andere versiersels. Sommige mensen kopen ieder jaar nieuwe versiering voor de boom, maar de kerstboomversiering in een doos op zolder bewaren voor volgend jaar is natuurlijk ook prima. Om je huis extra sfeervol te maken voor de komende feestdagen is een kerstster kopen een heel goed idee. Bekijk snel de verschillende modellen in ons assortiment.

De oorsprong van de kerstster

Het symbool van de kerstster is onlosmakelijk met de viering van Kerstmis verbonden. Dit komt voort uit het kerstverhaal. Het kindje Jezus werd geboren in een stal in Bethlehem. De herders die tijdens de kerstnacht de wacht hielden over hun kudde, werden door engelen gewezen op het feit dat er een bijzondere baby was geboren. Zij gingen vervolgens op zoek naar dit kind en vonden Jozef en Maria in de stal met de pasgeboren Jezus. Enkele dagen later zagen de drie Wijzen uit het Oosten een bijzondere ster aan de hemel. Deze ster was volgens hen het teken dat er een nieuwe Koning was geboren. Zij vertrokken, begeleid door de ster van kerst, eveneens naar Bethlehem om de nieuwe koning te eren met wierook, goud en mirre. Daarom is de kerstster al sinds de oudheid onlosmakelijk met de viering van de geboorte van Christus verbonden. De ster is het teken van nieuw leven en daarom is dit symbool zo belangrijk voor het vieren van kerst. Kerstster verlichting is dan ook wat je veel ziet voor de ramen van huizen tijdens de kerstperiode.

Amerikaanse gewoontes met kerst komen naar Nederland

Kerst wordt niet voor niets het feest van het licht genoemd. Tijdens de kerstdagen is hét moment om je huis mooi te verlichten. Sommige mensen maken daar erg veel werk van. Zoals veel tradities is ook dit fenomeen uit Amerika overgewaaid. Daar is het heel gebruikelijk om tijdens “The Holiday Season” je huis zo spectaculair mogelijk te verlichten. Sommigen kan het dan niet gek genoeg zijn. Een kerstster met verlichting is dan echt niet genoeg, er moet ook nog verlichting aan de gevel van het huis en een paar verlichte figuren in de tuin. Nu is het natuurlijk wel zo dat in de VS het kerstfeest vooral het cadeautjesfeest is. Omdat in Nederland ook vaak Sinterklaas wordt gevierd, krijgen hier lang niet alle kinderen cadeaus met kerst. In de VS is dat anders, daar is kerst hét evenement van het jaar waarop kinderen verwend worden met cadeautjes. Maar desondanks speelt ook de kerstverlichting een grote rol. Mooie sterren met lampjes versieren dan ook veel Amerikaanse huizen, zowel binnen als buiten.

De traditie is overgewaaid naar Europa

De uitbundige versieringen zijn tegenwoordig in Nederland ook erg populair. Mensen vinden het leuk om hun huizen te versieren en dan is één kerstboom in huis niet meer genoeg. Er moeten er minstens twee komen, waarvan eentje dan vaak in de tuin wordt gezet. Ook kiezen mensen vaker voor meerdere kleine boompjes in plaats van één grote boom die veel ruimte inneemt en dus vaak wat lastiger te plaatsen is. En één kerstster vinden sommigen dan ook al snel wat karig en dus worden er soms meerdere opgehangen, soms ook in de tuin. Bij het gebruik van kerstverlichting moet je er wel op letten dat je een speciale kerstster buitenverlichting gebruikt om kortsluiting te voorkomen. Een ster kun je natuurlijk ook prima voor het raam hangen, ook dat geeft een mooi effect in het donker als ’s avonds de lichtjes worden aangedaan. Als je een tijdschakelaar op het stopcontact zet gaan de lichtjes vanzelf aan, ook als je een avond niet thuis bent. Zo dient de decoratie gelijk als inbraakpreventie. Een kerstster lamp is een mooie versiering voor je woning tijdens de decembermaand.

Verschillende soorten kerststerren

Een kerstster met verlichting vinden veel kinderen vaak prachtig. Ze kunnen niet wachten totdat het donker wordt en de ster aan mag. Want dan kunnen ze weer vol bewondering kijken naar de kerstster met lampjes die zo prachtig licht verspreiden. Een verlichte ster is te koop in diverse uitvoeringen en je kunt de vorm en stijl dus laten afhangen van je persoonlijke voorkeur. Ook kun je het model afstemmen op je overige kerstversieringen. Er zijn ook verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld een ster die meer de vorm van een komeet heeft. Wanneer je die voor je raam hangt weet je zeker dat je bekijks zult hebben van voorbijgangers. Maar ook met de andere kerststerren in het assortiment in onze webwinkel kun je iets moois maken van je huis tijdens de mooiste maand van het jaar. Je kunt je helemaal uitleven met het decoreren van je ramen. Doe inspiratie op met ons ruime assortiment en bestel vandaag nog de kerstster van jouw keuze.

Speciale kerststerren

De meeste kerststerren werken op netstroom. Dit is natuurlijk wel zo gemakkelijk want zo hoef je niet te letten op het vervangen van batterijen. Maar soms kan het handig zijn om een variant op batterijen te gebruiken. Deze zijn bij voorbeeld handig op een plaats waar je geen stopcontact in de buurt hebt. Je hoeft dan niet ingewikkeld te gaan doen met het aanleggen van een verlengsnoer. Hier kun je immers over struikelen en dat is vast niet de bedoeling. Ook bij kerststerren die voor het raam hangen vinden mensen het vaak niet mooi staan als er een netsnoer zichtbaar is. Dit voorkom je eenvoudig door gebruik te maken van batterijvoeding. Het nadeel is natuurlijk wel dat deze met enige regelmaat vervangen moeten worden, al naar gelang hoeveel uren je de kerstster per dag wilt laten branden. Je kunt kerststerren ook kopen van speciale materialen. Meestal zijn ze gemaakt van kunststof. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een kerstster van papier. Deze kerststerren zijn erg decoratief en bovendien licht van gewicht. Een ster van papier is niet geschikt voor buiten, tenzij hij droog blijft, bijvoorbeeld door de kerstster onder een afdak te hangen waar hij beschermd wordt tegen regen en sneeuw.

Koop de mooiste kerststerren nu online

Je kunt nu een keuze maken uit ons ruime aanbod van kerststerren in deze online shop. Je hoeft je nu in december niet meer in drukke winkelstraten te begeven op zoek naar een mooie kerstster om je woning mee op te luisteren tijdens de feestmaand. Bestel de kerstster van je keuze in de webshop en je bestelling wordt bij je thuisbezorgd. Ook als het nog lang geen kerst is kun je al een kerstster kopen, want wij hebben ze gewoon het hele jaar op voorraad. Zo weet je in ieder geval zeker dat je een mooie kerstster in huis hebt die je direct kunt ophangen zodra de kersttijd weer is aangebroken. Een kerstster is ook een prima cadeau voor vrienden en familie. Verras je moeder of goede vrienden met een mooie kerstster die zij kunnen gebruiken om hun huis te versieren tijdens de kerstdagen. Omdat er zoveel keuze is, vind je er altijd wel eentje die past bij de smaak en voorkeuren van de ontvanger.

Vragen en advies

Kies de verlichting die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links